Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

Ολοκλήρωση βιωματικών εργαστηρίων σε θερινές κατασκηνώσεις παιδιών

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Ολοκληρώθηκαν, με μεγάλη επιτυχία, τα βιωματικά εργαστήρια «Δημιουργική και Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου», τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε θερινές κατασκηνώσεις παιδιών, από τον Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου. Ειδικότερα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «CyberSafety -Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά» (Εθνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου), ο Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου πραγματοποίησε, από την 3η Ιουλίου 2017 έως την 21η Αυγούστου 2017, σειρά από δεκατέσσερα (14) βιωματικά εργαστήρια, στις κατασκηνώσεις της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού στις Πλάτρες και της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.) στο Τρόοδος.

Κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων, 1466 παιδιά και 119 ομαδάρχες/ισσες, από όλη την Κύπρο, ενημερώθηκαν από Λειτουργούς του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου για τις δυνατότητες και τους κινδύνους του Διαδικτύου και τη λειτουργία της Γραμμής Βοήθειας και Καταγγελιών 1480. Σε συνθήκες διερευνητικής και ενεργούς μάθησης και μέσα από βιωματικές δράσεις σε ομάδες, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν ισότιμα, κριτικά και δημιουργικά, ανταποκρινόμενα στις θεματικές «Διαδικτυακός/Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός», «Πολύωρη ενασχόληση με τις Ψηφιακές Τεχνολογίες και το Διαδίκτυο», «Διαχείριση προσωπικών δεδομένων στο Διαδίκτυο» και «Αντιμετώπιση προκλήσεων στο Διαδίκτυο, κάνοντας καλές επιλογές». Με το πέρας των ομαδικών πρακτικών, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν πανό και παρουσιάσεις σε ψηφιακό περιβάλλον, παρουσιάζοντας στα υπόλοιπα παιδιά, τους/τις εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους τα δικά τους μηνύματα και τις δικές τους συμβουλές για το Διαδίκτυο.

Ο Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα την Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού και την Παγκύπρια Συντεχνία Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ.) καθώς και τις διευθύνσεις και τα μέλη των κατασκηνώσεων για τη συλλογική και άψογη συνεργασία. Επιπρόσθετα, θα ήθελε να ευχαριστήσει όλα τα παιδιά, εκπαιδευτικούς και ομαδάρχες/ισσες, που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχημένη διεξαγωγή των συγκεκριμένων βιωματικών δράσεων. Παράλληλα, κρίνεται σημαντικό να σημειωθεί ότι ο Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου θα αποτυπώσει και θα κοινοποιήσει τη συνολική δράση των παιδιών σε έντυπο αναμνηστικό λεύκωμα και θα προβεί στην κατάλληλη αξιοποίηση του παραγόμενου, από τα παιδιά, υλικού, ώστε τα συγκεκριμένα παιδιά να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές και πυρήνες διάχυσης βέλτιστων πρακτικών και μηνυμάτων ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου προς άλλα παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Περισσότερες πληροφορίες και υλικό για τις βιωματικές δράσεις στις κατασκηνώσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα summer-camps-2017.

Φωτογραφικό Υλικό

elGreek
Scroll to Top