Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

Πωλούσε στο Διαδίκτυο πορνογραφικό βίντεο με ανήλικη

Μάστιγα η παιδική πορνογραφία

Κατηγορία: Ειδήσεις

Πηγή: philenews

Λευκωσία: Στη σύλληψη 21χρονου κατοίκου της επαρχίας Αμμοχώστου, προχώρησαν χθες μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης κατοχής και διανομής παιδικής πορνογραφίας και άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με την Αστυνομία καταγγέλθηκε από 17χρονη ότι το 2014 όταν ήταν 14 ετών γνώρισε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης Facebook ένα άγνωστο της άτομο το οποίο της ανέφερε πως είναι 18 χρονών και ότι κατάγεται από χωριό της επαρχίας Λευκωσίας.

Κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων γνωριμίας τους η ανήλικη και ο 18χρονος Ελληνοκύπριος είχαν διάφορες συναντήσεις και διαδικτυακές συνομιλίες.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία η 17χρονη σήμερα κοπέλα, τον περασμένο Σεπτέμβριο η γνωριμία της με τον τότε 18χρονο, προχώρησε σε ερωτικό δεσμό. Κατά τη διάρκεια του δεσμού, ο 21χρονος σήμερα νεαρός ζήτησε από την ανήλικη να του αποστείλει ηλεκτρονικά, βίντεο στο οποίο να προβαίνει σε σεξουαλικές πράξεις.

Η 17χρονη αποδέχθηκε το αίτημα του νεαρού και απέστειλε το σχετικό βίντεο το οποίο όμως μετά την διακοπή του δεσμού τους, ο 21χρονος ανάρτησε σε ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου.

Ωστόσο, από γνωστό της πρόσωπο η κοπέλα πληροφορήθηκε ότι υπάρχει αναρτημένο σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα το σχετικό βίντεο με αποτέλεσμα να υποβάλει καταγγελία στο Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το οποίο εντόπισε και αφαίρεσε το βίντεο.

Αμέσως εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του νεαρού και χθες βράδυ εντοπίστηκε και συνελήφθη ως ύποπτος για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόκτησης ή κατοχή παιδικής πορνογραφίας, διανομής, διάδοση ή μετάδοσης παιδικής πορνογραφίας, προσφορά ή παροχή πληροφοριών για παιδική πορνογραφία και άγρα παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς.

Στην κατοικία του 21χρονου στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου, η Αστυνομία διενήργησε έρευνα όπου εντοπίστηκε και παραλήφθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο τα οποία θα σταλούν για τις απαραίτητες επιστημονικές εξετάσεις.

Σήμερα ο νεαρός φέρεται να παραδέχθηκε ενοχή ωστόσο αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων των τεκμηρίων που κατασχέθηκαν από το σπίτι του. Ο 21χρονος αναμένεται να κατηγορηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον Δικαστηρίου.

elGreek
Scroll to Top