Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

Ειδήσεις & Ανακοινώσεις

Διαλέξεις / βιωματικά εργαστήρια για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συγχρηματοδοτούμενου Προγράμματος «CYberSafetyII -Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά» – Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου, κατά την περίοδο Σεπτεμβρίου 2018 – Ιουνίου 2019, προσφέρθηκαν διαλέξεις, σεμινάρια και εργαστήρια σε μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς, από το σύνολο των συνεργατών του Έργου.

Οι φορείς που προσέφεραν στις σχετικές δράσεις ήταν:

  • Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου
  • Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου
  • Το Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Η Παγκύπρια Σχολή Γονέων
  • Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA)
  • Το Ινστιτούτο Νευροεπιστήμης και Τεχνολογίας Κύπρου (CNTI)

Το Έργο «CYberSafety II -Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά» – Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου, αξιοποιώντας ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, στο πλαίσιο του προγράμματος Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά (Better Internet for Kids), έχει ως στόχο την ενίσχυση των προσπαθειών στην Κύπρο για δημιουργική και ασφαλή αξιοποίηση του Διαδικτύου. Εστιάζοντας στις νέες και αυξανόμενες ανάγκες που προκύπτουν από τις εξελίξεις, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφορικά με τις διαδικτυακές τεχνολογίες, το Κέντρο προωθεί τη συνεργασία μεταξύ εμπλεκόμενων εθνικών φορέων, με στόχο τη δημιουργία κουλτούρας Ασφαλούς Διαδικτύου. Παράλληλα, έχει αναπτύξει και προωθεί την Εθνική Στρατηγική για ένα Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά στην Κύπρο.

Στο πλαίσιο των βιωματικών, διαλέξεων, σεμιναρίων και εργαστηρίων, για τη φετινή χρονιά, πραγματοποιήθηκαν 263 δράσεις, στις οποίες συμμετείχαν 9871 μαθητές/μαθήτριες, 841 εκπαιδευτικοί και 983 γονείς. Στις δράσεις αυτές, οι συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε θέματα, αναφορικά με τις δυνατότητες και τους κινδύνους του Διαδικτύου (π.χ., διαδικτυακός εκφοβισμός, πολύωρη ενασχόληση με τις ψηφιακές τεχνολογίες, διαδικτυακή παραπλάνηση), συμβάλλοντας, έτσι, στην ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και στάσεων σε σχέση με την υπεύθυνη, δημιουργική και ασφαλή αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών και του Διαδικτύου. Παράλληλα, οι συνεργάτες του Έργου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν όλους και όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες (μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και γονείς), αναφορικά με τη λειτουργία και τις υπηρεσίες της Γραμμής Βοήθειας (Helpline) και Καταγγελιών (HotLine) 1480.

Περισσότερες πληροφορίες για το  Έργο «CYberSafety II -Καλύτερο Διαδίκτυο για τα Παιδιά» και το Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Κύπρου, μπορείτε να εντοπίσετε στις ιστοσελίδες https://www.cybersafety.cy/https://internetsafety.pi.ac.cy/

Φωτογραφικό Υλικό

elGreek
Scroll to Top